Kelvarga Lɑri KeIuar Kereta EIak R0adbI0ck? Geng Bajv Raya ‘Tersɑdɑi’ Tepi Highwɑy.

Meskipun ker4jaan telah menetapkan bahawa aktiviti ziarah raya diI4rang sempena sambutan Aidiladha semalam, namun tetap ada seg3 l1ntir individu yang d3gil meIng gar prosedur operasi standard (S0P).

Terbaru, tul4r satu video di laman Twitter memaparkan sekum pulan keluarga did4kwa ‘mel4rikan’ diri keluar dari kenderaan mereka ketika melalui sek4tan jalan raya (SJR) di sebuah lebuh raya di Lembah Klang.

Seorang pengguna Twitter, @ilyazrai memuat naik r4k4man video itu yang kelihatan empat ind1v1du perempuan termasuk seorang kanak-kanak lengkap berbaju kurung ‘melangkah’ penghalang besi di tengah lebuh raya tersebut.

Haaa tengok mereka ni degil nak pergi beraya jugak. Lepas tu bila sangkut kat SJR, keluar kereta dengan anak cross highway 3 lane,” tulis @ilyazrai.

Mana tidaknya, dah la keluar beraya? Jumlah penumpang lebih daripada S0P yang ditetapkan pula tu! Pasti dikenakan kompaun ribuan ringgit sekiranya ‘kantoi’ oleh pihak p0lis.

Posting berkenaan diulang kicau sebanyak 3,200

kali selain menerima pelbagai reaksi netizen dimana rata-rata marah melihat tindakan sekumpulan keluarga itu yang disifatkan degi1 serta mementingkan diri.

sedang rakyat ‘berk0rban’ dengan menyambut raya di rumah sahaja, golongan terbabit ‘berseronok’ ke sana sini yang boleh menjadi punca penul4ran wab4k C0v1d-19 sekali gus ke$ j4ngkitan kembali meningkat.

Kalau macam ni la gaya pematuhan, lama lagi agaknya peluang kita mahu melihat ‘dunia luar’. Disebabkan seorang dua yang l4nggar S0P dan berj4ngkit, habis semua kena duduk di rumah!

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! @ROSE MERAH

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @ROSE MERAH

 

PERHATIAN: Pihak @ROSE MERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak @ROSE MERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sumber : https://www.malaysiatimes.news/