“Masa Kecil Dulu Saya Kelirv” Penyatvan Ketika PKP, 15 Tahun Terplsah Anak Telef0n Ibu Kand0ng Jam 2 Pagi

SELAMA 15 tahun tidak bersua, akhirnya kuasa viral Twitter berjaya menyatukan seorang ibu dengan anak lelakinya.

Menurut Najmal Aizzat Azmi, 20, dia tidak menyangka posting mencari ibu yang dibuat di Twitter akan membuahkan hasil dalam tempoh kurang 24 jam.

“Dulu mak dengan saya duduk bersama keluarga angkat. Masa saya umur lima tahun, mak keluar dari rumah sebab ada perselisihan faham.

“Jadi saya dibesarkan dengan keluarga angkat. Memang dah lama nak cari, tapi saya sibuk study. Sekarang dah mula kerja, saya cari balik.

“Petang Rabu saya post di Twitter, tengah malam tu anak saudara mak nampak posting tu. Jadi saya dapat nombor mak dan hubungi dia dalam pukul 2 pagi,” ujar Aizzat.

Posting Aizzat di Twitter.

Berkongsi kandungan perbualan itu, Aizzat mengakui sukar untuk mempercayai dia dapat mendengar suara ibu kandungnya yang sudah lama terpisah.

Malah katanya, perasaannya bercampur baur dan sedikit janggal, namun dia cukup bersyukur dengan penyatuan itu.

“Tunggu habis Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), InsyaAllah nak pergi jumpa mak. Mak pun dah lama cari saya tapi tak jumpa sebab saya dan keluarga angkat berpindah.

“Terima kasih tolong saya walaupun dengan retweet sahaja. Satu retweet dah cukup bermakna.”

NAJMAL AIZZAT AZMI

OPERATOR KILANG

“Rasa sebak, janggal, tak jangka boleh jumpa secepat ini. Tapi saya bersyukur, ia macam perkara paling best pernah berlaku dalam hidup saya.

“Masa kecil dulu saya keliru, tapi sekarang saya boleh faham apa yang pernah berlaku dulu,” ujar anak tunggal itu.

Menurut jejaka yang bekerja sebagai operator kilang itu, dia bagaimanapun tidak pernah bersua muka dengan bapa kandungnya sehingga kini.

Tambahnya lagi, ibu kandungnya yang dikenali sebagai Azlina itu berasal dari Pontian, Johor dan kini menetap di Ampang, Selangor.

Aizzat bersyukur akhirnya dia dapat berhubung dengan ibu kandungnya.

Aizzat pula menetap di Shah Alam manakala keluarga angkatnya kini berada di Pulau Pinang.

Dalam pada itu, Aizzat mengucapkan terima kasih buat pelayar Twitter yang membantu sehingga dia berjaya menemui ibunya dalam tempoh kurang 24 jam.

“Itu salah satu sebab kenapa saya suka Twitter. Sebab orang saling membantu.

“Terima kasih tolong saya walaupun dengan retweet sahaja. Satu retweet dah cukup bermakna,” kata Aizzat lagi.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @RoseMerah

Sumber : mStar

PERHATIAN: Pihak Rose Merah tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Merah juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.