“Inilah Nasib Marhaen Seperti Kami Dalam Usaha Mematvhi PKP” Suami Terkilan Isteri Ham!l 8 Bulan Kena Drive Berse0rangan Pergi H0spital

Pihak berkuasa telah menetapkan hanya satu kereta satu pemandu sahaja sepanjang musim PKP ni, ia bertujuan untuk memastikan agar dapat mengurangkan kadar  risiko pendedahan kita terhaap wabak Covid-19.

Namun begitu masih ramai je yang ingkar arahan dan degil, sehingga ada yang ambil kesempatan dengan bangganya tayang di media sosial dapat menipu polis.

Disebabkan sikap orang-orang beginilah memberikan kesan kepada mereka yang betul-betul dalam keadaan terdesak macam apa yang terjadi kepada si suami ini.

Isteri terpaksa keluar seorang. Inilah nasib marhaen seperti kami dalam usaha mematuhi PKP.”

Oleh sebab patuh dengan arahan PKP, lelaki ini terpaksa membiarkan isterinya yang sarat hamil 8 bulan pandu kereta berseorangan ke hospital untuk mendapatkan pemeriksaan susulan.

Ketika sampai di Hospital isterinya tersagat kereta dekat divider tempat letak kereta. Mungkin dalam keadaan sarat mengandung jadi susah kot.

Si suami ini rasa terkilan kerana tak dapat menemani isterinya kerana terpaksa menjaga anak kecil di rumah ketika isteri nak buat check up.

Lebih tertekan lagi apabila pihak hospital enggan menerima pelawat.

Hampir 6K netizen yang retweets kebanyakannya bersimpati dengan nasib pasangan ini. Ya lah PKP ni bengkel tak buka. 

Bagaimanapun, baginya ia hanya sekadar isu kecil cuma mungkin agak tertekan dengan kekangan yang mereka terpaksa lalui.

Bagaimanapun menurut netizen, ada sahaja isteri bersalin yang boleh diteman. Tapi sebenarnya ada segelintir cawangan yang tegas, jadi suami tak boleh teman walaupun ketika bersalin.

Bersalin masa PKP, suami tak boleh teman

Bagaimanapun, ada juga netizen yang marah kerana ketegasan mereka sehingga hilang pertimbangan. Mungkin disebabkan nak ambil langkah berhati-hati,

Namun bagi min, kepada mereka yang menipu sebab terdesak macam pasangan yang benar-benar dilalui ini yang telah membuatkan PKP ini semakin diperketatkan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @RoseMerah

Sumber : lobak merah

PERHATIAN: Pihak Rose Merah tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Merah juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.