“Arwh Hari Hari Tanya Anak Call Tak” Tak Ada Se0rang Anak Pun Datang Jemput Lepas S4h Neg4tif, Ayah MeninggaI Se0rang Diri Dekat H0spital

Semalam, seorang jururawat yang bertugas sebagai frontliners di sebuah hospital berkongsi kisah seorang pakcik yang ditinggalkan menghembuskan nafas terakhir tanpa anak-anak di sisi.

Menyedihkan, anak-anaknya sendiri yang tidak mempedulikannya di hospital meskipun sudah dibenarkan pulang selepas ujian saringan Covid-19 mengesahkan pakcik itu negatif.

Menurut Che Suraini, pakcik itu sepatutnya sudah dibenarkan pulang beberapa hari lepas tapi bila pihak hospital hubungi anak lelakinya, dia berkata tidak dapat jemput ayah kerana sedang bekerja.

“Sepatutnya patient dah boleh discharge 2 hari yang lalu sebab covid swab negative. Call relative (anak lelaki) – cakap tak boleh datang ambil ayah, tengah kerja. Call anak lelaki yang lain, wife jawab husband tengah tarawikh, tak boleh datang ambil juga, call lagi sekali engaged. Call esoknya pun sama sampai masa kita ugut nak report polis, tapi still tak ada feedback.”

Namun, menjelang petang ajal menjemput dan pakcik itu meninggal dunia seorang diri di hospital dalam keadaan sedang tertunggu-tunggu anak menjemputnya. Bila dah maklumkan kepada anak-anak tentang kematian ayah mereka, masing-masing datang serentak.

Bila kita call relative bagitau ayah diorang dah takde, tiba-tiba 3 orang anak boleh je datang serentak cepat cepat. Kenapa masa call untuk jemput ayah pulang takde yang datang? Arwah hari-hari tanya anak dia ada call ke tak.”

Tergamak buat ayah macam tu… Arwah meninggal dalam keadaan berharap anak datang jemput dia pulang

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @RoseMerah

Sumber : lobak merah

PERHATIAN: Pihak Rose Merah tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Merah juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.