“Tak Dapat Apa, Harta Mereka Diambil…” Rakan Terdekat Ded4h Kemelut Ali Dan Balu Abam, Dah Jadi Ke.s Mhkmh

Kemelut isu  di antara Ali Puteh dan balu arwah abangnya, Hidayah menjadi tanda tanya ramai netizen. Terdahulu, Ali telah menuduh Aliff Syukri sebagai punca berlakunya pergaduhan di antara keluarganya dan Hidayah. Aliff juga turut dicabar untuk bersemuka dengannya serta keluarga.

 

View this post on Instagram

 

Aku cabarrrr kauu!!!

A post shared by @syedaliputeh 163K ACC HACKED (@aliputeh89) on

Hidayah terpaksa Grab, kereta ditarik

Melalui Facebook live, Hidayah telah menjawab soalan Aliff Syukri yang datang melawat di rumah keluarganya. Pendedahan Hidayah mengejutkan ramai pihak di mana menurutnya kereta telah ditarik pihak sana menyebabkan dia terpaksa menaiki Grab untuk bawa anaknya, Hamzah ke klinik kerana demam.

Netizen kecam Ali

Meskipun Aliff Syukri selalu dikecam kerana perkara-perkara yang tak senonoh tapi kali ini ramai juga yang berkata jika tidak kerana dia, tidak terdedahlah perkara sebenar yang dilalui Hidayah.

Memang ramai netizen yang kecam Ali sebab mulutnya yang lancang dan biadap lepas dia panggil kakak iparnya itu, ‘binatang‘ di Instagram (posting telah dipadam).

Rakan dakwa balu Abam dan anak ditindas

Melalui sebuah video di Youtube, seorang individu yang mengaku rapat dengan ahli keluarga terdekat balu Abam telah membuat pendedahan yang mengejutkan.

Individu itu mendakwa semua yang dikatakan Hidayah adalah benar serta semua harta miliknya telah diambil. Lebih mengejutkan, kata-katanya menandakan seolah-olah isu kemelut ini dah jadi kes mahkamah.

“Untuk pengetahuan semua, semua benda yang dikatakan Kak Dayah adalah betul. Mereka berdua tidak dapat apa-apa, harta mereka diambil.”

Aku nak explain panjang, benda ini masih dalam kes di mahkamah.”

Boleh percaya ke?

Meskipun pendedahan itu sangat mengejutkan, namun beberapa netizen tidak terus mempercayai kata-katanya kerana boleh jadi fitnah. Apatah lagi, individu tu tak guna gambar yang betul di profile. Kata mereka, kenyataan dia ini hanya merumitkan keadaan yang memang dah keruh.

Betul juga kata netizen tu, benda macam ni mengeruhkan keadaan. Biarlah urusan ini diselesaikan antara mereka…

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @RoseMerah

Sumber : Lobak Merah

PERHATIAN: Pihak Rose Merah tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Merah juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.