Sultan Kelantan Dukacita Penyebaran Gambar Peribadi

Sulltan Kelantan, Sulltan Muhammad V menzahirkan rasa kes4l dan dukacita atas penyebaran gambar-gambar peribadi baginda di laman sosial. Kenyataan baginda itu dikeluarkan oleh Pengelola Istana D’Raja Kelantan, Nik Mohd Shafriman Nik Hassan semalam.

Menurut baginda, segala kekhilafan baginda itu telah mengakibatkan kekeliruan di kalangan rakyat sehingga mencetuskan perbal4han di media sosial.

“Sultan Muhammad V turut menzahirkan kekes4lan dan rasa yang amat dukacita di atas kekhilafan peribadi baginda yang telah mengakibatkan kekeliruan di kalangan rakyat, sehingga mendatangkan pertelag4han di media sosiial kerana didorong oleh khabar angin yang tidak sahih,” kata kenyataan itu.

Dalam pada itu, Istana Kelantan menafiikan sekerasnya segala kenyataan yang tidak benar dan berunsur fitn4h yang disiarkan bersama gambar-gambar berkenaan. serta turut menyeru rakyat agar tidak mudah terpengaruh.

“Sekali lagi pihak Istana menyeru supaya rakyat tidak mudah terpengaruh dengan penyebarran kenyataan yang tidak benar dan berunsur fitn4h.

“Hanya kenyataan rasmi dari Istana Kelantan dan peguam kepada Sultan Muhammad V yang boleh diambil kira sebagai kenyataan tepat dan boleh diterima pakai oleh rakyat dan pengamal media,” kata beliau.

Kenyataan itu juga menyebut, fitn4h-fitn4h berupa coretan yang tidak benar itu telah mencemarkan nama baik kesultanan Kelantan dan kerabat diraja Kelantan.

Terdahulu, Rihana Oksana Petra mendawkwa mahu menceritakan perkara sebenar yang berlaku mengenai perhubungannya dengan Sultan Kelantan,bekas Ratu Cantik Rusia itu dilihat mula membongkar satu demi satu perkara tersebut.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @RoseMerah

Sumber: astro awani

PERHATIAN: Pihak Rose Merah tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Rose Merah juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.